D
i
s
c
-
o
-
f
o
o
n
.
n
l

Het Merk Discofoon

Discofoon

Het Merk Discofoon is gewijd aan de platen-uitgeverij van de voormalige warenhuisketen Vroom & Dreesmann.
Discofoon was een merk dat bekend stond om zijn goedkope uitgaven op single, LP en CD. Helaas is de warenhuisketen in 2016 aan zijn einde gekomen, waardoor de kans miniem is om daar nog relevante informatie te verkrijgen.

• Het Platenmerk


Reclameplaten

Reclameplaatje

Reclameplaten. Vooral in de bloeiperiode van de single (1950-1970) grepen ondernemers het medium aan om reclame te maken voor hun bedrijf of producten.

• Reclameplaten


Stereo, Quadrafonie, Geluidseffecten

Het begrip Stereo is nog altijd niet voor iedereen helemaal duidelijk. Ik leg het uit. En ik laat een aantal demonstratie-platen de revue passeren.
Het begrip Quadrafonie is nooit aangeslagen en heeft dan ook niet lang bestaan. Ik toon een selectie van de quadrafonische LP's die er uitgebracht zijn.
Daarnaast platen met geluidseffecten, op 45 en 33 toeren.
En testplaten voor het instellen van platenspelers en geluidsapparatuur.

• Stereo etc.


Geluidsdragers en apparaten

Er zijn heel wat manieren om muziek en geluid op te slaan op een transportabel medium. Vooral de soorten van de vorige eeuw zullen aan bod komen, mét de apparaten om ze af te spelen en op te nemen.

• Geluidsdragers


Rariteiten

Rariteiten is de verzamelnaam voor alles wat raar, vreemd, opvallend, apart of zeldzaam is. In dit geval dus met betrekking tot muziek en muziekdragers.

• Rariteiten


Disc malheur

Pech, gebrek, ongeluk, fout, ramp: allemaal begrippen die onder het woord malheur vallen. Wat kan er allemaal misgaan met muziekschijven?

• Disc malheurStartpagina


Het Platenmerk

Reclameplaten

Stereo etc.

Geluidsdragers

Rariteiten

Disc malheur


R & S

Contact