Philips PMC100 Composer
Prijs: 199,--

Index

De Philips Personal Music Composer 100 is met recht een collector's item dat veel gezocht wordt. Het apparaat is de - mislukte - poging van Philips in 1986 om voet aan de grond te krijgen in de digitale synthesizer-wereld. Het apparaat is destijds door mij aangeschaft voor een prijs van rond de f. 350,--. De huidige prijs van 199,-- is dus zeer redelijk, mede gezien het feit dat het apparaat in zeer goede staat en nauwelijks gebruikt is. Uiteraard zijn ook alle onderdelen aanwezig: draagverpakking, datacassette, oortelefoon, handboek, leerboek en draagriem. De kleur is blauw, maar dan donkerblauw bij zwart af. De specificaties zoals op de verpakking staan:

2 Octaven membraam-toetsenbord met foutloos meespelen; Rechtstreekse digitale opname; Noot voor noot in 4 octaven zelf componeren; 100 FM-stemmen; Geheugen voor 2.000 noten; 6 Muziek- en 5 ritmesporen; 12 Begeleidingsstijlen; 4 Afspeel-manieren;
Besturen vr of tijdens afspelen; Stereo-opname en weergave via de ingebouwde microfoon of een externe microfoon; Opname kan gecombineerd worden met andere opgenomen muziek.