Over ons

Het tijdschrift en webzijde Rocking & Stomping, de webzijde Disc-o-Foon, de catalogus SunShine Music, de platenwinkel SunShine Shop, de onderneming DIWA Records, het postorderbedrijf Diwa's Record Club en de platenmerken DIWA en DIAL zijn allemaal eigendom van Dick Waanders in Almelo, Nederland.
Sommige onderdelen bestaan niet meer, maar andere worden op internet levend gehouden.

In 1967 verzond ik mijn eerste verkooplijst van platen. In 1972 opende ik een platenwinkeltje in Hengelo. De postverkoop groeide al snel uit tot een heus postorderbedrijf met klanten over de hele wereld.
De eigen platenmaatschappij vormde de derde poot van mijn onderneming.

Mijn ambitie is nooit geweest om rijk te worden, het streven is altijd geweest om muziekliefhebbers en verzamelaars gelukkig te maken met de muziek van hun hart.
Een ander doel dat nog altijd actueel is: te zorgen dat bestelde platen met voldoende zorg worden verpakt om ze in onberispelijke staat bij de klant te laten arriveren.

Van mijn opvatting dat een vinyl-plaat het beste medium is voor het opslaan van gevoelvolle muziek, ben ik nooit afgestapt. Mijn eigen collectie heb ik nooit ingewisseld voor een digitaal medium, en de restvoorraad van mijn bedrijf heb ik nooit opgeruimd.
In 1999 heb ik een catalogus met de meest interessante nog leverbare platen op internet gezet, zodat oude en nieuwe klanten hun vinyl-verzameling kunnen aanvullen met oude uitgaven in nieuwstaat.

Dick Waanders
Januari 2016